Σάββατο 22 Μαρτίου 2014



Τα σπουδαία γεγονότα, τα εξαιρετικά βιώματα, δεν θα πρέπει να τα κατατρώει η τύρβη της καθημερινότητας. Εξ’ άλλου, τι μας μένει, που να μας χαροποιεί; Αφορμή για τα παραπάνω, η Πέμπτη 20 του μήνα και η ακόλουθη Παρασκευή.

Μας ταξίδεψε πέρα από τον Ινδικό ο Άγγελος Ζαγοριανός με την παρέα του, με την αφιερωματική παράσταση στο Βαφοπούλειο, προς τον Νίκο Καββαδία. Όλα ήταν υπέροχα, κυλίσανε συγκινητικά, με τη ζεστή παρουσία της Προέδρου  - φιλολόγου - του Βαφοπουλείου Θεοδώρας Λειψιστινού. Ευχαριστώ όλους τους συντελεστές, καλό είναι να μας κακομαθαίνουν με τέτοιες σπουδαίες παραστάσεις, στις άνυδρες (πολιτικά – οικονομικά) μέρες που ζούμε.

Την επομένη, την περασμένη  Παρασκευή, δεχθήκαμε ένα ακόμη μεγαλύτερο δώρο. Απολαμβάνοντας, στο θέατρο της Κεντρικής  Βιβλιοθήκης του Δήμου Θεσσαλονίκης, την αφιερωματική εκδήλωση – Παγκόσμια Ημέρα ποίησης 2014 - … του Πάθους και της Απουσίας! Εκεί, μετά τα θαλασσινά ταξίδια της Πέμπτης, ταξίδεψα ψηλά, απολαμβάνοντας ποίηση από τις ποιήτριες της Θεσσαλονίκης, κατά σειρά παρουσίασης,  Μαρία Καρδάτου, Άννυ Κουτροκόη, Ευτυχία αεξάνδρα Λουκίδου, Χλόη Κουτσουμπέλη και Αλεξάνδρα Μακονίκα. Και σαν να μην έφταναν τα σπουδαία ποιητικά δημιουργήματα, απολαύσαμε μουσικοχορευτικές δημκιουργίες, από τις βιολινίστριες Μαίρη Χρυσάφη, Χρυσοφίλη και Εβίτα Κωσταδήμα. Τη μουσική των οπίων απέδωσα χορευτικά οι εντυπωσιακές χορεύτριες σύγχρονου χορού Χριστίνα Ντεχόλα και Χιονιά Χαραλαμπίδου. Την εκδήλωση επιμελήθηκε και συντόνιζε ο Κωνστατίνος Βόγδανος.  Ευχαριστώ και του χρόνου καλλίτερα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου