Τετάρτη 28 Ιανουαρίου 2015



Η ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΠΕΘΑΝΕ.
ΖΗΤΩ Η ΝΕΑ ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΣΗ.

        Οι μαθηματικοί υπολογισμοί, δεν αλλάζουν, μένουν ως έχουν. Οι αλχημείες αλλάζουν, πότε, αναφέρονται στα σύννεφα, στα πουλιά, στα αερόστατα, στα ελικόπτερα ή στα αεροπλάνα, που πετούν στα σύννεφα.

        Κάποιοι πολιτικοί θέλω να πω, βλέπουν, το δάσος, το δέντρο, τα κλαδιά του δέντρου, τις ανηφόρες ή κατηφόρες, τους γκρεμούς και τα φαράγγια, τα ρυάκια, τα ποτάμια, τη χλωρίδα ή την πανίδα του δάσους. Κατά πως τους συμφέρει ή κατά πως νομίζουν πως τους συμφέρει.

        Δεν παθαίνει βέβαια κάτι, η αλήθεια των μαθηματικών υπολογισμών, από αυτή τη συμπεριφορά. Απλά, προκαλούν γέλωτα και θυμηδία σε κάθε καλοπροαίρετο παρατηρητή, σκέψεις  και στεναχώρια στους ομοϊδεάτες αυτών των πολιτικών.

        Είναι αστείο δηλαδή να φταίει ο Γεώργιος Παπανδρέου, για την τρίτη θέση που κατέλαβε στο ελληνικό κοινοβούλιο η χρυσή αυγή, σύμφωνα με τις δηλώσεις του Ευάγγελου Βενιζέλου.  Όπως είναι αστείες οι δηλώσεις πως τα κόμματά τους άντεξαν, τρόπος του λέγειν άντεξαν, των κ.κ. Σαμαρά και Βενιζέλου.

        Σ’ αυτές τις εκλογές γίνανε πράγματα και θαύματα. Θαύμα είναι πως τα δυο μεγάλα κόμματα εξουσίας, Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ, έλαβαν αθροιστικά το δυσθεώρητο ύψος του32,49ο/ο, δηλαδή Νέα δημοκρατία  27,81, ΠΑΣΟΚ 4,68ο/ο,= 32,49ο/ο,   ενώ ο μέχρι προ τινός μη υπολογίσιμος  ΣΥΡΙΖΑ έλαβε μόνος του το ποσοστό του 36,34ο/ο ανεβάζοντας τα ποσοστά του από τις ευρωβουλευτικές εκλογές του 2014 κατά 9,45ο/ο μονάδες. Έχοντας  μεγαλύτερη δύναμη από τα δυο πρώην μεγάλα κόμματα, κατά 3,85 μονάδες, (36,34-32,49 = 3,85) αθροιστικά και των  δυο πρώην μεγάλων κομμάτων μαζί.

        Θαύμα είναι πως μετά από ενενήντα δυο συναπτά έτη, δεν υπάρχει στο ελληνικό κοινοβούλιο το επώνυμο των Παπανδρέου.

        Υπήρξαν και άλλα μικρά θαύματα, δεν εκλέγονται και μένει η βουλή ορφανή από τους: Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, Γιάννη Μανιάτη, Γιώργο Ορφανό, Αργύρη Ντινόπουλο, Φωτεινή Πιπιλή, Συλβάνα Ράπτη,  Νάσο Αλευρά, Κατερίνα Παπακώστα, Γιάννη Μιχελάκη, Πάνο Παναγιωτόπουλο, Μίκα Ιατρίδη,  Γιάννη Μπέζα,  Άντζελα Γκερέκου,  Πάρι Κουκουλόπουλο,  Ζέττα Μακρή,  Δάνη Τζαμτζή,  Χρήστο Μαρκογιαννάκη, και από αρκετούς άλλους.

        Μια νέα πολιτική γεωγραφία  χαρτογραφείται στη χώρα. Οι παλιοί φεύγουν, φθαρμένοι κλπ, οι νέοι έρχονται. Η μεταπολίτευση με τα λίγα καλά της και με τα πολλά εγκλήματα κατά της χώρας, απέθανε. Ζήτω η νέα μεταπολίτευση.

Κοσμάς Ηλιάδης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου