Τρίτη 20 Ιανουαρίου 2015




ΜΠΟΡΕΙ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΝΑ ΦΕΡΕΙ ΤΗ ΔΡΑΧΜΗ;

          Θλίβεσαι όταν βλέπεις τον πρωθυπουργό της Ελλάδος σε ρόλο ταραξία, σε ρόλο ανακατωσούρα, σε ρόλο τρομοκράτη ψυχών. Αυτός ή το χάος, αυτός ή η κόλαση.
           Κόλαση είναι η ζωή των περισσοτέρων ελλήνων εδώ και πέντε χρόνια. Κόλαση είναι η τρόικα, τα μνημόνια, η ξενοδουλεία, ο εαυτούλης μου να είναι καλά, και οι άλλοι ας πάνε στα τσακίδια, ας πάνε στον γκρεμό. Δεν με νοιάζει, αυτά εννοεί ο πρωθυπουργός. Αρκεί πριν να τσακιστούνε, ας μου δώσουνε την ψήφο τους. Μετά ξέρω εγώ πως θα τους «ευχαριστήσω», λέει με τα συμφραζόμενα του ο πρωθυπουργός.
          Μπορεί με τέτοια συμπεριφορά ταραξία, ο σημερινός πρωθυπουργός  και αυριανός αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, να φέρει τη δραχμή; Ας απαντήσουν οι εθνικόφρονες, οι υπερπατριώτες.
          Ο κάκιστος μαθητής της ιστορίας, ανάλγητος με τα παθήματα του λαού, ανυποχώρητος στα χάλια της χώρας, ζητάει ξανά την ψήφο μας. Κουνάει και το δάχτυλο, απειλεί και φωνασκεί. Οι απειλές και οι φωνασκίες του, θα είναι η σκόνη που θα τον κατακαθίσει στη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
          Εκεί δεν τον σώζουν  πλέον, από τα ψεύδη και τις φανφάρες – υποσχέσεις  της τελευταίας στιγμής, για ανάκαμψη μετά το δυο χιλιάδες είκοσι ένα, ούτε ο Βενιζέλος ούτε κάποια άλλα μίσθαρνα όργανα των Βρυξελών.  
          Δεν του ζητούν κάποια έστω μικρή διόρθωση πορείας οι έμπιστοι του, αντίθετα επιχαίρουν για τις ακροδεξιές κορώνες του, πανηγυρίζουν για την ευρεία διάδοση της καταστροφολογίας του. Τόσος πατριωτισμός, τόση εθνικοφροσύνη, δεν χωράει στο μυαλό μου.
          Τα άνθη του δεξιόστροφου, εθνικόφρονος πατριωτισμού, που πλειοδοτούν στις δηλώσεις του πρωθυπουργού, Χρύσανθος Λαζαρίδης, Άδωνις Γεωργιάδης, Μάκης Βορίδης, Σοφία Βούλτεψη, Μαρία Σπυράκη και άλλοι πολλοί, με τη συμπεριφορά τους βλάπτουν τον ΣΥΡΙΖΑ,  βλάπτουν τον Τσίπρα; Ή μήπως βλάπτουν τη χώρα; Δεξιόστροφοι, εθνικόφρονες, γνήσιοι πατριώτες, καθώς διατείνεσθε πως είσθε, κάντε τον κόπο να απαντήσετε.   
          Ο διαδοσίας καταστροφών, ο καταστροφολόγος πρωθυπουργός της χώρας, πως θα λειτουργήσεις αύριο σαν αξιωματική αντιπολίτευση; Θα στηρίξει την κυβέρνηση που θα προκύψει από την ελεύθερη βούληση του λαού; Θα αποδεχθεί την ήττα του, ως μια πράξη αποδοκιμασίας της μνημονιακής πολιτικής του;
          Θα λειτουργήσει θετικά, για το καλό, όχι του Τσίπρα ή κάποιου άλλου, αλλά για τι καλό της χώρας; Ή θα συνεχίσει το καταστροφολογικό του έργο; Μπορεί ο Σαμαράς, σαν αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης να φέρει τη δραχμή;

Κοσμάς Ηλιάδης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου