Τρίτη 17 Φεβρουαρίου 2015



ΕΜΠΡΟΣ ΓΙΑ ΔΙΠΛΕΣ ΚΑΛΠΕΣ


          Ο συγκαλυμμένος με τον επιφαινόμενο μανδύα «δημοκρατικότητας» γερμανικός νεομιλιταρισμός στο αποκορύφωμά του. Λυπάται τον ελληνικό λαό ο Σόιμπλε. Ο καθ’ ύλην αρμόδιος υπουργός, για τις διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα. Αντίθετα ο  πρωθυπουργός της χώρας μας, αποδοκίμασε σκίτσο περιοδικού που χαρακτήριζε τον Σόιμπλε ναζιστή. Αυτή είναι η ελληνική κουλτούρα, απέναντι στην δική τους.


          Θα μπορούσε βέβαια ο Σόιμπλε να πει απλά πως δεν συμφωνεί με τις θέσεις της χώρας μας, δίχως να προβεί στους δηλητηριώδεις χαρακτηρισμούς του. Δεν μπόρεσε όμως να κρατήσει μέσα του τέτοιο αδυσώπητο μίσος εντός του. Κατατρέχει μια χώρα κατακρεουργημένη – σε καιρό πολέμου και ειρήνης, αντίστοιχα, από τη γερμανική κατακτητική συμπεριφορά. Με τα  όπλα τις  εκτελέσεις, τις πυρπολήσεις χωριών ολόκληρων – Καλάβρυτα, Δίστομο, Καισαριανή …-  από τη μια μεριά – υποβρύχια, ΖΗΜΕΝΣ, Λέοπαρντ, Χριστοφοράκος - από την άλλη.


          Πήρε την πρέπουσα απάντηση του από τον Έλληνα πρωθυπουργό της χώρας Αλέξη Τσίπρα! «Να μη λυπάστε τον ελληνικό λαό κύριε Σόιμπλε, που σηκώνει το κεφάλι του. Να λυπάστε τους λαούς που σκύβουν το κεφάλι.»


          Για να λέμε και του στραβού το δίκιο, η αγέρωχη  στάση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και  του υπουργού οικονομικών Γιάννη «Βαρουφάκη, τους κακοφάνηκε. Τους φάνηκε σα να τους  σερβίρεις ωμό  κρέας. Πώς να το μασήσουν; Πώς να το  καταπιούν; Συνηθισμένοι να υπογράφουν οι παλιοί υποτακτικοί τους,  ότι τους δίνανε προς υπογραφή, δεν μπόρεσαν να χωνέψουν την άρνηση. Δεν θέλησαν  να αποδεχθούν μια πραγματική διαπραγμάτευση.


          Στην πρεμούρα τους επάνω, να εξωθήσουν τους εκπροσώπους της χώρας μας σε άρνηση, αλλάζουν κείμενα, βρίζουν, ουρλιάζουν. Αλλά και πάλι έχουν δίκιο. Πάλι θα βρεθούν κάποια μίσθαρνα όργανά τους, να παίζουν  τον παλιό ευχάριστα σε αυτούς γνώριμο σκοπό τους. Ναι σε όλα.


          Νομίζω πως το λόγο πρέπει να τον έχει άμεσα, δημοκρατικά ο ελληνικός  λαός. Με διπλές κάλπες. Στη μία κάλπη θα εκλέξει πανηγυρικά, με τεράστια διαφορά την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, να διαχειριστεί τα φλέγοντα ζητήματα της χώρας. Στην άλλη κάλπη, να διατρανώσει  καθαρά την πάγια επιθυμία του. Όχι στην τρόικα και τα μνημόνιά της.


Κοσμάς Ηλιάδης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου